Ramen ラーメン

(Shitakii gombt piacokon a gombsnl lehet kapni, de knai
lelmiszerboltokban s egyb nyencboltban is megvsrolhat.)
Hozzvalk:2 ek. szezmolaj
2 gerezd fokhagyma
1 tk. friss gymbr
30 g szrtott shiitake gomba (ms nven illatos gomba)
filzett csirkemell
7 dl alapl (leveskockval helyettesthet)
4 ek. szjaszsz
1 tk. cukor
s
Soba tszta 2 kteg - egy csomagban tbb kteg tszta van
1 nagy marok spent levl
2 szr jhagyma
A szrtott gombkat 7 dl langyos vzben ztassuk 1-2 rn t, mg
megpuhulnak.
Egy lbasban, alacsony lngon melegtsk fel a szezmolajat. Adjuk hozz a
reszelt fokhagymt s gymbrt. Kevergetve proljuk kb. 5 percen keresztl
s kzben lvezzk a lbasbl felcsap finom illatokat! Ha van alaplevnk,
azzal ntsk fel, ha nincs, akkor azt a vizet ntsk r, melyben a gomba
zott s keverjk bele a leveskockt.
A gombkat vgjuk cskokra, a csirkemellet kisebb darabokra, s ezt is
adjuk a leveshez, majd forraljuk fel s fzzk.
Kzben, egy msik ednyben tegyk fel fni a ramen tsztt. 2 percig fzzk
majd szrjk le. Tegyk flre.
A leveshez adjuk hozz a szja szszt, a cukrot. Szzuk, ha mg szksges.
A spentleveleket mossuk meg, s tvoltsuk el a szrt, majd dobjuk a
levesbe. Keverjk meg s vegyk le a tzrl.
A tsztt osszuk kt tlba s kanalazzunk r a forr levesbl. Tlals
eltt felkarikzott prhagymval szrjuk meg.
s...
ITADAKIMASU : 3
(By:Inari)

|