Gohan ご飯

A Gohan (ご飯) az a specilis japn rizs, amit ha animben ltunk, mrmint az elksztsi folyamatt, szrevehetjk, milyen nagy gonddal is vannak ez irnt. (Elksztsrl momentumokat lthatunk pl. a Shugo Chara els vadban, a sels rszben)
A rizs maga is specilis, hossz szem, s fehr. A japnok nem pirtjk olajban s nem a perg rizs jellemzi az trendjket. Beszerezni elg drga lenne, da a "hazai" termkeinkkel is tudink hasonlt csinlni.
A rizst mossuk meg hideg vzben, majd egy rra hagyjuk friss vzben llni. Ezzel a vzzel egytt forraljuk fel, 3-5 percig hagyjuk forrni, majd kislngon, lefedve 20 percet fzzk. A fedt ne emeljk fel ez id alatt! Lng nlkl mg tz percig fed alatt proljuk.
zests zls szerint.
Mire hasznlhatom fel?
Leginkbb Onigiri (rizsgoly) vagy Sushi (ezen nincs mit magyarzni:))
|