Sukiyaki ~ すき焼き

A sukiyaki (すき焼き) egy nagyon zldsges japn hstel. Csirke, vagy marhahsbl csinljk. Az ednyt, amiben kszl, tbb fel osztjk a tartalmval. Egyik felben a hs, msik felben a zldsg kszl, gy mindenki knnyen vesz abbl, amibl akar, az zek mgis sszernek. Szksges hozz a sukiyaki-l, amit lerok a recept utn :)
Hozzvalk:
-
csirke, vagy marhahs
-
gomba zls szerint
-
prhagyma vagy jhagyma
-
burgonya (gy 5-6db)
-
knai kel
-
spent
-
2 szl srgarpa
-
4 tojs
-
szjaszsz
-
cukor
-
1dl des vrsbor
-
1ek sake vagy konyak
-
1ek olaj
Forr olajon sssk t a hst, locsoljuk meg szjaszsszal, de ezutn ne forgassuk meg. Gyjtsk az edny egyik oldalra. Az resen maradt oldalra tegyk a felkockzott burgonyt, amit meglocsolunk sukiyaki-lvel. Ha a krumpli nagyjbl tslt, kln-kln kupacokban odapakoljuk a tbbi zldsget is.
Nnyny falatra ssnk tojst, s sssk ssze azzal is. Gohannal (japn ftt rizzsel) tlaljuk.
Sukiyaki-l: 1dl hslevest, 1 dl szjaszszt, kevs cukrot, s 1 dl vrsbort zls szerinti hsfszerrel sszekeverni.

nycsikland Sukiyaki
|