Taiyaki ~たい焼き

A Taiyaki (たい焼き) egy npszer japn stemny. ltalban hal alak ostyafle tszta, desbabkrmmel, Anko-val tltve. De tltelkknt lehet bele tenni csokit, vagy akr sajtot is.
A Taiyaki, mondhatni a legnpszerbb japn stemny, kln utcai rusok, boltok foglalkoznak ennek az eladsval. A japn fesztivlok elmaradhatatlan alapeleme.
Kis rdekessg: az els, csak taiyaki-t rust zlet 1909-ben nyitotta meg kaputi Toki vrosban :)
A teljes cikkben olvashatjtok a receptet, az anko reveptjvel egytt, termszetesen :)
Hozzvalk:
-
Negyed cssze liszt
-
Fl cssze cukor
-
Kett teskanlstpor
-
Fl evkanl kemnyt
-
Hrom evkanl vz
-
Hrom tojs
-
Kt evkanl mz
-
Fl cssze anko
A lisztet elvegytjk a kemnytvel s a stporral. Egy msik ednyben a tojst felverem, sszekeverem a mzzel, s a cukorral. Habosra verem, ehhez hozzkeverem a lisztes keverket, majd a vizet. Csommentesre keverjk kzi ervel. Formba tltjk, amit ha szksges, kivajazunk (mivel nlunk nem nagyon elrhet a taiyaki stforma, hasznljatok, amilyen nlatok elrhet. Az z a lnyeg itt:))
A tltelket utlag tesszk bele, amikor a ksz tsztt flbevgtuk.
Anko elksztse: Vrs- s fehrbabot omlsan pohra fznk, s masszv prseljk. Cukorszirupot ksztnk, s sszedolgozzuk.
Ittadakimasu~

gy kszl a Taiyaki :3
|